Choď na obsah Choď na menu
 


17-18LG-HBKV

7.4.2018 sobota - o 11:00 Engerau

LG Barbari - HBK Vrakuňa

1:7 (0:2, 1:4, 0:1)

góly: Ravasz 2, Hrazdira 2, Vitáloš, Kadlečík, Nazad

prihrávky: Ravasz, Krajčírovič, Kadlečík, Nazad

vylúčený: Kadlečík 4, Cvengroš 2, Krajčírovič 2, Ravasz 2

vylúčený: 6:5 na 2.min.

presilovky: 1:2

oslabenia: 0:0 

zostava: Valko - Ravasz, Hrazdira, Vitaloš - Kadlečík, Krajčírovič, Nazad - Melišek M.,Cvengroš,  Kuruc

REPORT:

Za ideálnych hokejbalových podmienok sme sa stretli v peknej Engerau aréne s posledným tímom v tabuľke. Vzhľadom na zranenia a povinnosti niektorých hráčov sme sa zišli až nečakane v dobrom počte, na tri formácie.

Od prvej minúty sme sa pustili do súpera ktorého sme absolútne zavreli a točili sme chlapcov ako na kolotočoch. Už v prvej tretine sme nastrieľali 6 žrdiek.. ale poďme po poriadku... Hneď v úvode sme strelili gól, ktorý rozhodca nevidel, opýtal sa brankára, ktorý povedal že gól nebol - absolútne ma niekto sklamal, keďže som gól ukázal že je lopta regulérne v bráne, vtedy ju vybral... Jasný gól - ostáva 0:0. O chvíľku však našu aktivitu súper zastavil iba faulom, pri ponechanej výhode Ravasz naskočil ako 4-tý hráč do poľa a vyhnal pavúka z ľavého vinkla - 1:0. Pri góle výborne clonil Kadlečík. Pokračovali sme v tlaku, postupne nastrelili žrďky Vitáloš, Melíšek, Krajčírovič dokonca 2 krát... Naša aktivita priniesla gól, keď Ravasz pekne našiel z rohu ihriska Hrazdiru, ktorý zasunul medzi betóny brankára - 2:0. V tom istom striedaní Vitáloš, krásne našiel Hrazdiru, ten však opäť označil iba ľavú žŕďku. Keďže sme z množstva šancí nedokázali streliť ďalší gól a Valko v našej bránke všetky pokusy bezpečne pozbieral po prvej tretine bolo 2:0.

Druhá tretina začala tak ako prvá prebiehala, súpera sme zavreli a dobíjali bránku. Hneď v prvom striedaní Hrazdira nahodil na bránku súpera, čo brankár bezpečne kryl, avšak pri následnej rozohrávke si hodil loptičku do vlastnej bránky (karma) - 3:0. V druhej tretine bolo na oboch stranách niekoľko vylúčení, v jednej z presiloviek Tigri pekne roztočili súpera, Krajčírovič nabil na modrú Kadlečíkovi, ktorý krásnou strelou zvýšil na 4:0. Potom mal výhodu presilovej hry aj súper a tiež svoju presilovku využili, keď peknou strelou znížili 1:4. O chvíľu sa stav opäť menil, Vitáloš zabojoval o loptičku, ktorú získal a rutinérsky "vyhuslil" brankára - 1:5. O chvíľku si konečne v našom drese otvoril strelecký účet náš legionár Marcel Nazad, ktorý peknou strelou našiel dieru medzi brankárovými betónmi - 1:6. Aj v tejto tretine sme mali niekoľko sľubných šancí k nastreleným žrďkám sa pridal i starosta Vrakune Martin Kuruc a ďalšiu žŕďku nastrelil Melišek a tak sa stav v tejto časti už nemenil.

V záverečnej tretine sme strážili výsledok, opäť zostalo niekoľko slušných šancí nevyužitých keď Vitáloš a Kuruc boli niekoľko krát vo výbornej pozícií, žiaľ náskok sa im zveľadiť nepodarilo. Herne sme mali stále na vrch napriek tomu že "mladý barbari" behali. Kapitán Ravasz atakoval súperovho brankára pri rozohrávke, ten mu to dal priamo na čepeľ a Ravasz i keď bol z uhla trestal do odkrytej bránky - 7:1. Do konca zápasu sme stihli spáliť slušné množstvo šancí, Vitáloš si v hre 2 na 2 svojou rýchlosťou  "vybavil" hneď 3 čisté šance, ktoré žiaľ nedotiahol do gólového konca. Starosta mal tiež pár dobrých striel, žiaľ skórovať sa mu nepodarilo. A keďže v závere sa po súperovej najväčšej šanci blysol v bráne Valko, stav sa už nezmenil.

Zápas sme výborne zvládli, súper húževnato behal, bolo ale cítiť neskúsenosť. Hrali ale do posledného hvizdu, bojovali, čo je vidieť aj na prekvapivo vysokom počte vylúčených. Už o týždeň nás čaká Rebels, sused v tabuľke u ktorého sme na jar uchmatli oba body po výhre 3:4. Isto nás čaká ťažký zápas tak nám držte palce!!!