Choď na obsah Choď na menu
 


PLAYHBKV-NIVY2018

2. štvrťfinálový zápas - konečný stav série 2:0

HBK Vrakuňa - HBK 500 Nivy 7:5 (1:4, 0:0, 6:1)

góly: Hrazdira 2, Soós 2, Nazad, Ravasz, Melišek M.

prihrávky: Nazad 3, Hrazdira, Soós, Vitáloš, Ravasz

vylúčený: Nazad 6, Cvengroš 2

zostava: Mendl (Moravčík) - Ravasz, Melišek M., Vitáloš - Hrazdira, Nazad, Soós - Porubský, Krajčírovič, Kadlečík - Cvengroš

 

Report:  Predsavzatie pred zápasom nedopúšťať sa vylúčení, žiaľ zostalo pri bránke. Hneď v úvode putoval na trestnú lavicu Nazad a súper nás potrestal po peknej akcii - 0:1. O chvíľku Nazad odčinil svoje vylúčenie a po peknej individuálnej akcii sa natlačil z pravej strany a pretlačil gól - 1:1. Vzápätí ale opäť fauloval Marcel Nazad a súper ako cez kopirák vsietil opäť gól - 1:2. Ravasz opäť opečiatkoval iba brvno súperovej bránky, ale súper v tejto fáze pozorne bránil. Súper pokračoval v dobrom pohybe predviedol dva výborné úniky, keď Soós nepokryl súperových hráčov a Mendl v bráne gólom nezabránil a razom bolo hrozivých 1:4. S týmto hrozivým skóre sme šli do šatní.

Pochopiteľne prvá tretina na nás zanechala známky, dostávali sme sa však už častejšie do zakončenia. V presilovkách sme mali šance, najmä Soósové strely volali po góle. Po prihrávke Ravasza netrafil odkrytú bránu Kadlečík. Súperovi začal podkurovať najmä druhý útok Hrazdira - Soós - Nazad. Dôležité bolo že sme už súperovi nenechali toľko priestoru a všetko čo mali Mendl bezpečne pozbieral. Stav sa však v tejto časti nezmenil.

Na záverečnú tretinu sa do bránky postavil Moravčík. Ako jeden z kľúčových momentov sa ukázal fakt že Nazad zostal i na poslednútretinu (napriek povinnostiam v Olomouci). Do súpera sme sa pustili a ten prekvapivo začal iba brániť, stiahol sa na svoju polovičku. Po niekoľkých dobrých strelách sme sa konečne presadili strelecky, Nazad našiel pred bránou Hrazdiru a ten bol tam kde mal a zasunul do brány - 2:4. O chvíľu sa predviedol prvý útok, Ravasz si narazil s Vitálošom a svoj samostatný nájazd rutinérsky zakončil blafákom - 3:4. Žiaľ pod tlakom emócii sme súpera neustrážili a opäť nám odskočili - 3:5. Avšak potom začal úradovať náš druhý útok, najprv všadebol Hrazdíra využil prihrávku Nazada a znížil - 4:5. Potom zase prišli dva gólové momenty Soósa. V prvom prípade sa natlačil spoza bránky a pomedzi nohy brankára vyrovnal - 5:5. O chvíľku po akcii ako cez kopirák hrdina Soós sa opäť natlačil pred brankára a strelou k bližšej žŕďke nás prvý krát dostal do vedenia - 6:5. V závere to bolo nervózne, avšak vedomí svojho náskoku sme sa snažili nereagovať. V závere pri hre bez brankára Ravasz vysunul Meliška, ten napriek faulu doviezol loptičku do bránky a definitívne rozhodol o našom postupe - 7:5.

Séria bola náročná, súper húževnatý. Rozhodlo srdce, odhodlanie a chcenie. Na každom hráčovi som videl že sa nevzdáva ani pri vysoko nepriaznivom stave a vďaka tomu dnes môžeme oslavovať. O týždeň nás čaká Hancop, tím ktorý je minimálne výsledkovo najlepší v súťaži. My však chceme favorita potrápiť a športovo sa pobijeme o finále!!!