Choď na obsah Choď na menu
 


PLAYNIVY-HBKV2018

štvrťfinále playofffoto-nivy.jpg

HBK Nivy (3.)           2

HBK Vrakuňa (6.)    4

(0:1, 1:0, 1:3)

góly: Ravasz 2, Soós, Nazad

prihrávky: Nazad, Soós

vylúčený: Nazad 16, Ravasz 2, Krajčírovič 2, Melišek M. 2

vylúčený: 4:6 na 2 min. + Nazad a hráč súpera 10 min. (OT)

presilovky: 2:1

oslabenia: 0:0

zostava: Moravčík - Ravasz, Strnád, Vitáloš - Hrazdira, Nazad, Soós - Porubský, Krajčírovič, Melišek M.

 

Report:   Vedeli sme že v prvom štvrťfinálovom zápase to už bude iná "káva" ako v základnej časti, preto sme prišli zodpovedne s cieľom vyhrať. Zišli sme sa na tri útoky.

Na úvod sa začalo opatrne, mali sme častejšie loptičku na svojich hokejkách a tiež sme boli smerom dopredu nebezpečnejší. Súper v tejto časti často fauloval, avšak v prvých dvoch presilovkách sme márne dobíjali bránku súpera i keď strely Ravasza, Strnáda, Vitáloša či aktívneho Soósa volali po góle. V poradí tretej presilovej hre to však už konečne vyšlo, Nazad vyhral buly a Sóos vymietol pravý horný roh - 0:1. V našej bráne všetko bezpečne pozbieral Moravčík a v obrane sa výborným výkonom prezentovali obrancovia Krajčírovič a trošku prekvapivo aj Porubský ktorý pol roka nehral pre zranenie, ale bol absolútne nepriechodný. A tak sme šli po prvej tretine do prestávky veselý.

V druhej tretine sa domáci už viac osmelili, čo bolo ale dôsledkom našich vylúčení keď sme sa viac krát nechali zbytočne provokovať. V úvode tretiny sme mali niekoľko únikov, najmä šance Soósa a Nazada volali po góle. O chvíľku Ravasz opečiatkoval brvno. Miesto potvrdenia výsledku prišlo opäť zbytočné vylúčenie na našej strane a súper ho so šťastím využil keď trafil súperov hráč pomedzi Moravčíkove betóny - 1:1. V tejto časti hry dostal zabrať aj kapitán Ravasz, ktorý inkasoval tvrdú strelu do tváre. Stav sa však už nemenil.

Vedeli sme, že dnes musíme vyhrať a náš cieľ nám zabezpečila dvojica Soós - Nazad, keď si tentoraz úlohy vymenili, Soós vyhral buly a Nazad krásnou strelou opäť zariadil naše vedenie - 1:2. Súper začal až v tejto chvíli útočiť avšak v našej bráne stál vynikajúco chytajúci Moravčík. Súper v závere dostal opäť príležitosť na 4 minútovú presilovku, odvolal brankára a začal búšiť v hre 4 na 2. Napriek pozornému bráneniu sa súperovi podarilo v tejto presile dve minúty pred koncom vyrovnať keď Moravčíkovi prepadla pod pazuchou strela - 2:2. Ani v tejto chvíli sme však nestratili hlavu, na buli sme postavili trojicu Ravasz - Soós - Nazad. Ravasz sa postavil na buly ktoré vyhral a riadil sa heslom "keď nevieš čo s loptou pošli ju na bránu", bekhendovým golfom pomedzi nohy brankára vsietil gól na 2:3. Do záveru už veľa času nezostávalo, pomerne s prehľadom sme bránili, súper opäť skúsil hru bez brankára, tentoraz sme však sekundu pred koncom strelou do prázdnej bránky pečatili na 2:4.

V odvete sa musíme vyvarovať vylúčení, nakoľko v hre 3 na 3 sme boli lepší ako náš súper. Takže poďme Vrakuňa!!!