Choď na obsah Choď na menu
 


reportramilandsav

HBK Ramiland Vrakuňa - TJ SAV Lamač

4:1 (0:1, 2:0, 2:0)

góly: Strnád 2, Vitáloš, Hrazdira

prihrávka: Soós, Mikláš, Hrazdira

vylúčený: Chovanec 12, Vitáloš 2, Ravasz 2

report:    Súper z Lamača bez svojho zraneného kapitána nie je mužstvom z čelných pozícii. Nás čakala úloha podržať si 6. miesto v tabuľke keďže mužstvo z Lamača bolo bod za nami. Počasie nám prialo, bolo vcelku hokejbalové.

V úvode zápasu sme sa nevedeli dostať do tempa, zbavovali sme sa loptičiek a na ihrisku sme sa hľadali. Netlačili sme sa do zakončenia a strely z diaľky mali charakter skôr propagačný. A tak nás súper potrestal keď sa pred bránou zorientoval jeden z hráčov súpera a s veľkou dávkou šťastia prekonal Kyselu v našej bráne - 0:1. O chvíľu mohlo byť vyrovnané avšak Ravaszova strela skončila na žrďke. Súper si pomohol v následnom súboji faulom a šli sme do presilovky. Súpera sme síce zavreli, avšak nemalo to šťavu a tak sme sa vyrovnania nedočkali. Súper vyčkával na brejky, zavretý v ulite a strely končili buď na súperovom gólmanovi alebo opäť na žŕďke keď strieľal Soós. Do prvej prestávky sme teda veľmi radostný nešli.

Druhá tretina priniesla už trošku zlepšenie našej hry, najmä smerom dopredu sme začali byť aktívnejší. V druhom striedaní sme sa konečne dočkali, Ravasz vysunul Soósa, ten ideálne nahral nášmu najbehavejšiemu hráčovi Vitálošovi a ten pomedzi obrancové nohy upratal k ľavej žŕďke - 1:1. O chvíľu mohlo byť ešte veselšie avšak Soós najprv nepremenil samostatný nájazd bo výbornej prihrávke Ravasza a o chvíľu na to po jeho strele opäť len zvonila konštrukcia bránky. Potom prišiel prvý záblesk "matadorov", Mikláš vysunul Hrazdiru a ten i keď faulovaný dotiahol svoj blafák do gólového konca a dostali sme sa do zaslúženého vedenia - 2:1. Súper stále iba čakal na svoju šancu a po chybe v obrane aj nás zachránila žŕďka a tak sa stav v tejto časti už nemenil.

Do tretej tretiny sme vstupovali s cieľom neinkasovať a snažiť sa dať tretí zlomový gól. Prvé striedania sme súpera umnou hrou nepustili z pásma, naopak v zvonkohre na tyčky pokračoval strelecky aktívny Soós. Súper sa snažil vyrážať stále iba do brejkov, avšak tie končili zväčša už v zárodku, prípadne na výbornom Kyselovi. Potom prišla opäť chvíľa "matadora" z druhého útoku, po zranení navrátilec Strnád a ukázal svoju hodnotu keď sa natlačil z pravej strany a na dva krát prelstil súperovho brankára - 3:1. Za tohoto stavu sa išlo aj do otočky, hrali sme zo zadu zväčša umne, kontrolovali sme priebeh zápasu a vypracovali si množstvo šancí ktoré však výborne kryl súperov brankár. Pri jednej z ojedinelých šancí opäť zvonila žrďka na našej strane. Potom súper začal hrať tvrdšie z čoho pramenila nervozita a po zvláštnom vylúčení si Chovanec neudržal nervy a dostal 10 min. trest. V závere ešte rozhodca nariadil trestné strieľanie na našu bránku, avšak skvelý Kysela nedal súperovmu útočníkovi šancu. A tak sme sa postavili na záverečných 18 sekúnd na buly v obrannom pásme a po úspešnom zahraní, Strnád pekným oblúčikom uzavrel skóre na 4:1.

V dôležitom zápase nás bolo v poli 8 a bolo vidieť že i keď nehráme úplne optimálne, na súpera z druhej polovice tabuľky to s prehľadom stačí. Preto verím že nás menej už nebude!